Den Oversete Fordel ved at Købe Brugt Bil

Når folk står overfor, at skulle købe sig en bil, så er en af de første overvejelser altid, om man skal købe en ny eller en brugt bil. Det er en beslutning rigtigt mange danskere har truffet på et tidspunkt i deres liv, og for mange er det en relativt hurtig beslutning. Det behøver heller ikke at tage lang tid: det vigtige er dog, at man opvejer alle de positive og negative sider, ved de to valgmuligheder. Det er det desværre langt fra alle, der gør.

Mange kigger udelukkende på det som et spørgsmål om økonomi: en brugt bil koster mindre end en ny bil. Det eneste fornuftige valg, tænker disse mennesker, må altså være at handle brugt. Hvorfor betale mere for en ny bil, når en brugt bil er billigere?

Andre formår dog at inkludere en faktor mere: de overvejer bilen som en løbende udgift. Det er rigtigt at en brugt bil koster mindre her-og-nu, men den vil sandsynligvis have brug for reparationer og anden vedligeholdelse tidligere, end en ny bil. Besparelsen ved at handle brugt kan altså i nogle tilfælde forsvinde bare et år eller to efter, at bilen er købt. Nogle i denne kategori springer til konklusionen, at en ny bil er bedst hvis man har råd til det, og at man ellers er nødsaget til at handle brugt, og betale mere i længden.

Men der er mange flere ting, man bør regne ind i sin beslutning. Det handler ikke udelukkende om nypris eller løbende udgifter. Det er to forskellige markeder, og to forskellige tilgange til det, at være bilejer. Du er nødt til at tage højde for din egen tekniske kunnen, din interesse for biler, og hvad det er for nogle behov du ønsker at få dækket med din bil.

xJeg vil ikke komme ind på alle faktorer her, men jeg vil gerne dele grunden til at jeg altid går efter brugte biler. Jeg har kørt i mange forskellige biler igennem mit liv, og det har ført til, at jeg er rimeligt kræsen. Der er rigtigt mange elementer jeg ikke er villige til at gå på kompromis med, og det indskrænker valgmulighederne ret betydeligt. Det betyder ofte, at der ikke er nogen af de nye bilmodeller, der rigtigt passer mig. Bilforhandleren har selvfølgeligt kun de nyeste modeller, da de gamle ikke produceres længere, og sjældent er hvad købere af nye biler er på udkig efter. Markedet for brugte biler er derimod langt større og bredere. Her kan du få biler der er både 1, 5, 10 og 20 år gamle. Jeg kan købe en bil brugt, som jeg har haft gode oplevelser med før, og derved være sikker på jeg får den samme oplevelse igen. Eller jeg kan boltre mig i hele det store marked, og finde noget nyt og spændende, som ikke kræver at jeg går på kompromis med min smag og mine krav.

Tidligere artikelHvordan laver man en blog og tjener penge på at blogge?
Næste artikelSådan Får du Den Eksotiske Drømmebil i Danmark