Find de rigtige vinterstøvler til børn?

Vinteren er både varm, våd og kold fra november til marts. Og her gælder det om, at have noget godt fodtøj der holder fødderne varme, tørre og selvfølgelig komfortable. Det gør sig især gældende, når du skal finde sko og støvler til børn.

Find de rigtige vinterstøvler til børn? Det kan være en hård opgave. Børn fra børnehave alderen får ofte præferencer i forhold til deres smag. Og denne harmoniserer sjældent med pasform, støtte til svangen og egenskaber som holde fødderne tørre og varme.

Vi har har fundet et par tips til at finde de rigtige støvler, så barnet kan komme gennem vinteren med godt fodtøj.

Hvordan du finder gode vinterstøvler

Udvalget indenfor vinterstøvler fra 1 år og op til teenagealderen er stort. Her finder du mange forskellige styles, brands, materialer og egenskaber.

Ecco er det klassisk brand der byder på høj kvalitet til fødderne. Ecco støvler børn er det populære valg til de helt små vuggestue og børnehavebørn. Som støvlerne er populære til både de større skolebørn og voksne.

For at finde gode støvler, skal der selvfølgelig vælges ud fra alderen.

Velcro eller snørebånd?

Du skal vælge mellem velcro og snørebånd. Her er dilemmaet størst fra 0 – 3 klasse, for før skolealderen er velcro det rigtige valg. Hvor de større børn der har lært det med binde snørebånd, nok ikke gider velcro.

Støvlen skal sidde fast om foden, men stadig give plads til at ånde. Her skal du vælge justeringer der giver mulighed for at stramme støvlen.

Velcro giver barnet mulighed for selv at komme i og ud af vinterstøvlen. Snørebånd til børnehavebarnet bør være et no go, både for barnet og pædagogernes skyld. Den lille der skal have hjælp alligevel, kan snørebånd dog være smart nok, for det strammer bedre end velcro så støvlerne sidder fast om foden.

Velcro er det bedste valg fra børnehave til engang, hvor barnet begynder at arbejde med at lære snørebånd. Det er ikke mange 0, 1 eller 2 klasses børn der kan binde snørebånd. Men en del starter dog på at lære det i 1 klasse.

For i støvlerne

Til at give god varme i støvler, er uldfor både lækkert og lunt. Det er samtidig bedre end syntetisk til at absorbere fugt.

Størrelse

Mange køber børns støvler i et par numre for store. Børn vokser hele tiden, og det tærer på tøj budgettet. Men fodtøj bør ikke være alt for stort, da det giver en dårligere gang og bevægelse. Et voksetillæg bør maks. være på 1-1½ cm. målt på den største af fødderne, hvis der er forskel på føddernes størrelse.

Tidligere artikelDen Ultimative Guide til Forskellige Slags Træbeskyttelse
Næste artikelBrugte Biler i Virksomheden er Måske Fremtiden