Når vi har gæster til middag, så vil vi selvfølgeligt gerne give dem en rigtig god oplevelse. Det handler ikke kun om, at maden skal smage rigtigt godt. Selvfølgeligt skal maden være god, men det er ikke nok i sig selv. Hvis vi udelukkende gik op i, at maden skulle smage godt, så ville vi jo nok tage på restaurant. Der er massevis af gode restauranter her i landet, og man kan altid være sikker på, at maden vil smage formidabelt. Det koster selvfølgeligt lidt mere, at spise på en restaurant, end derhjemme, men det er typisk ikke den afgørende faktor. Der er jo tale om en særlig anledning, og det er jo værd at betale for.
Grunden til at vi ikke bare spiser ude er, at maden kun er en lille del af det, vi sætter pris på. Når du inviterer til middag hjemme hos dig selv, så er det mere end bare mad. Der er tale om en helt særlig oplevelse. Ens hjem er et sted, der er fyldt med din personlighed. Dine gæster inviteres altså ikke bare ind i din bolig: de inviteres ind i dit hjerte. Den mad du tilbereder indeholder også noget af den personlighed og kærlighed, der er at finde i dit hjem. Den tid, og de kræfter, du bruger på selv at lave mad, bliver til en del af oplevelsen. Alle sætter pris på det, når andre lægger kræfterne i, for at give os en god oplevelse. Der er altså noget helt særligt over hjemmelavet mad, serveret i eget hjem, som en restaurant ikke kan hamle op med.
Der er mange ting man kan gøre for, at gøre ens middag til noget helt særligt. For at støtte op omkring oplevelsen af maden, er det en god idé, at finde måder at aktivere sanserne på. Du kan eksempelvis dæmpe lyset, og meget gerne sætte et stearinlys på bordet, for at skabe en hyggelig stemning. Det mere afslappede lys vil gøre, at resten af sanserne bliver endnu skarpere. Sæt også gerne noget roligt musik på i baggrunden. Der er en grund til, at restauranter ofte har baggrundsmusik: det er noget der understøtter oplevelsen. Musikken skal selvfølgeligt være rimeligt afdæmpet, så man stadig kan snakke sammen. Vælg meget gerne noget musik uden sang: på den måde er det lettere, at lade musikken blive i baggrunden.
Den sidste ingrediens til en helt særlig middag er en helt særlig vin. Vin og mad hører selvfølgeligt sammen, men valget af vin er afgørende for, hvilken stemning der skabes. Jeg elsker at overraske mine gæster med vine brygget op nebbiolodruen. Disse vine har en meget intens farve og smag, der virkeligt skiller sig ud fra mængden. Den har dog samtidig en rigtig god balance, så den ikke bliver overvældende. Med nebbiolo sikrer du altså, at din middag er én, dine gæster vil huske for evigt.