Sådan Får du Mest Muligt ud af Prøvekørslen af en Brugt Bil

Der kan være rigtigt mange penge at spare, ved at købe sin bil brugt, frem for at tage ud for at købe en splinterny bil. Det er dog selvfølgeligt også en beslutning, der indebærer en vis ekstra risiko. En ny bil kommer lige fra fabrikken, og du kan derfor føle dig ganske sikker på, at den er i perfekt stand, når du overtager den. Hvis der skulle melde sig nogle problemer, så er der typisk en garanti på bilen, som dækker. Når du handler brugt, så er du på egen hånd: her er du nødt til at være omhyggelig med at kigge bilen efter for fejl og mangler, så du ikke bliver skuffet senere hen.

En brugt bil vil selvfølgeligt være lidt slidt hist og her, men det behøver ikke at være et stort problem. Hvis du ved nøjagtigt hvad du kan forvente af en brugt bil, så kan du altid give et bud, der passer dertil. Selv en meget slidt bil kan godt være pengene værd, hvis prisen bare er tilpas lav. Samtidig kan man dog godt risikere at betale alt for meget for en bil, der falder sammen en uge senere, hvis man ikke tjekker den ordentligt igennem.

Der er mange ting man skal være opmærksomme på, når man kigger på en brugt bil. Der findes massevis af tjeklister online, så de ting vil vi ikke rigtigt komme ind på her. Denne artikel handler i stedte om, hvordan du får mest muligt ud af prøvekørslen af den brugte bil.

Du bør nemlig altid prøvekøre en bil, før du køber den. Det gælder uanset om du køber bilen fra ny, eller du handler brugt. Det er først når du sidder bag rattet, og kører rundt ude i trafikken, at du kan få et ordentligt helhedsindtryk af bilen. Men mange tror det er nok, bare at køre rundt i 5 minutter og se om noget rasler. Det er det ikke: der kan stadig gemme sig nogle overraskelser.

For at få mest muligt ud af prøvekørslen, så bør du lave noget hjemmearbejde på forhånd. Lad os sige, at du gerne vil købe en vw polo brugt fra en person i Haderslev. Før du tager hen og besøger sælgeren, så find et kort frem, og kig på området. Find ud af hvor den nærmeste tilkørsel til motorvejen er, om der er grusveje i nærheden, og hvor der er en stejl bakke. Estimer eventuelt hvor lang tid det vil tage, at køre rundt til alle tre ting, så du kan fortælle sælgeren hvor lang en prøvekørsel du har brug for. Ved at køre på motorvej, grusvej og op ad bakke, vil du kunne mærke bilens reaktion i alle situationer.

Tidligere artikelHvordan du finder gode hjemmesko
Næste artikelKlassisk men Moderne Tøj til Den Klassiske Mand