Tålmodighed Betaler sig Når du Handler ind til Haven

De fleste have-ejere er klar over, at tålmodighed er rigtigt godt at have, når man har gang i havearbejdet. Når man arbejder med naturen, så tager ting nemlig bare den tid, som det nu engang tager. Du kan ikke få en rose eller en hæk til at gro hurtigere ved at skynde på den, og du kommer ikke af med ukrudtet hurtigere, fordi du bander af det. Den bedste måde at arbejde i haven på er altså, at tage det stille og roligt, og være tålmodig.

Det er dog ikke kun i forbindelse med arbejdet ude i haven, at tålmodighed kan godt. Det gælder skam også når det kommer til indkøb af ting, man gerne vil plante ude i haven. Her er der nemlig også mange der har en tendens til at skynde sig, og det er desværre noget, der ofte giver bagslag. Der er ikke noget i en have, der har godt af, at man forsøger at gøre tingene hurtigt og uden omtanke. En have er indbegrebet af omtanke og kærlighed – og derfor bør alt, hvad der har med haven at gøre, følge disse værdier.

Hvordan ser det ud, når man ingen tålmodighed har, i forbindelse med indkøb af ting til sin have? Først og fremmest så har sådanne mennesker en tendens til at vælge den første og bedste butik. Det er ofte det havecenter der er tættest på, eller den hjemmeside de sidst har handlet på. Det er selvfølgeligt fristende af mange grunde: man ved hvordan det fungerer, man har været der før, og man har en idé om, hvad man kan forvente. Det er alt sammen meget godt. Men i bund og grund er valget truffet, fordi du ikke har besluttet dig for at være tålmodig, og overveje hvad du har af muligheder.

Der er i dag massevis af havecentre og hjemmesider, som tilbyder alt hvad man kan tænke sig til haven. En bedre strategi er altså først at beslutte dig for hvad du gerne vil købe, og først efterfølgende beslutte dig for, hvor du vil købe det. Hvis du springer dette vigtige skridt over, så snyder du dig selv for at tænke kreativt. Du risikerer at købe de blomster det tætteste havecenter har, frem for de blomster du vil sætte mest pris på. Så drop dovenskaben, og begynd at forestille dig hvordan din drømmehave ser ud. Skriv alle de ting ned, du har brug for at købe. Begynd så at se efter, hvor det giver mest mening at købe det.

 Her bør du igen finde flere muligheder. Der er mange butikker der sælger bøgehække, men de har ikke altid den samme bøgehæk pris. Hvis du kan få samme størrelse og kvalitet flere steder, så kan du ligeså godt købe den der, hvor den er billigst. Det giver dig plads i budgettet til andre ting, hvor prisen måske er knap så fleksibel.

Tidligere artikelNyd Sommeren Fuldt ud Med en Hængekøje i Haven
Næste artikelHvordan du finder gode hjemmesko