Velskrevet, brutal og hjerteskærende roman

Elsker du at læse og blive suget i en fortælling der holder dig fanget og måske sætter sig fast?

Hvis du søger en aktuel, rystende og rørende fortælling, bør du overveje at kaste dig over romanen Jordens Salt af Jeanine Cummins.

Du får en roman om en mor og hendes søn der må flygte fra Mexico til USA. Og flugten skal tages på helt samme måde som den evige strøm af migranter der søger mod det forjættende land, enten på flugt eller søgen efter noget bedre. Historien giver et ganske skræmmende indblik i de forfærdelige ting der kan ske på denne rejse.

Bogen er en rørende og rystende fortælling, der er svær at slippe.

Hvad er Jordens Salt?

Jordens salt af Jeanine Cummins handler om Lydia der ejer en boghandel i centrum af Acapulco. Hun bor i Mexico med sin 8 årige søn Lucas og hendes mand, Sebastian der er journalist.

Lydias mand arbejder på en historie om et narkokartel drevet af en mand kaldet Javier. Desværre falder det sådan ud, af narkobaronen Javier er en vellæst og charmerende mand der ofte besøger Lydias boghandel. Og da avisartiklen bliver offentliggjort, bliver Lydias liv forvandlet på et sekund.

Narkokartellet nedslagter hele Lydias familie til en fest, hvor kun Lydia og hendes søn overlever da de er på toilet under nedskydningen.

Mexico er et gennemsyret korrupt land, så Lydia må flygte fra Acapulco med sin 8 årige søn, og her er eneste redning at forsøge flugten mod nord til USA.

Og her er det, at historiens politiske budskab bliver fremvist med udstillingen om, hvordan flugten mod nord ikke bare består af ansigtsløse mennesker i en masse. Men derimod handler det om individuelle mennesker med hver deres historie og unikke grunde til at søge med bedre steder. Og ikke mindst, de uhyrligheder som forsvarsløse og desperate mennesker bliver udsat for af andre.

Hvorfor denne bog?

Bogen der på engelsk hedder ”American Dirt” har rejst en del debat for sit politiske budskab og vil nogen sige, ensidige fremstilling af f.eks. mexicanere og minoritetsgrupper. Men som objektiv læser der både vil drages, underholdes og forarges, får du en bestseller roman der sætter spor.

Bogen kan købes både som indbunden og lydbog, hvor du med fordel kan søge efter gratis lydbøger af forfatteren Jeanine Cummins, der også har skrevet ”A Ripen in Heaven”, ”The Outside Boy” og ”The Crooked Band”.

Tidligere artikelDerfor Kaster Virksomheder sig over Marketing Automation
Næste artikelDen Ultimative Guide til Forskellige Slags Træbeskyttelse